Hvem er jeg?

Jeg er – som så mange andre på min alder – født i 1980. Mine foreldre sørget sympatisk nok for en barndom med turkise Ball-gensere, tostripa tennissokker, blondekraver og løse skulderputer. Etter en lyssky oppvekst på Mandals bratteste bygdekant, avsluttet jeg tenårene som utagerende ungdomspolitiker med billige poenger og grønne drømmer.

Etter to lenge planlagte år på lærerskolen i Kristiansand, fulgte fem feite år som politiker på heltid. Årene fordelte seg på to lengre perioder i Oslo og én kortere periode i Washington DC. Blant annet fikk jeg anledning til å avslutte ungdomstiden som underbetalt og overarbeidet generalsekretær i Norges Unge Venstre. Voksenlivet startet som politisk rådgiver for Lars Sponheim i Bondevik 2-regjeringen. Uten Lars hadde jeg trolig gitt opp politikken og med stor sansynlighet vært en verdenskjent mote- og maskarablogger i dag.

Etter årevis som heltidsbroiler, evnet jeg til slutt å få meg en utdannelse. Mastergraden i offentlig politikk og ledelse var sexy nok til at UiA ansatte meg som doktorgradsstipendiat. Men selv om jeg nesten har skaffet meg et liv, så er fremdeles politikken viktigere enn den strengt tatt burde. Jeg har forlatt styret i Sørlandet sykehus HF og sentralstyret og landsstyret til Venstre, men holder stand i et knippe andre styreverv. Jeg hoppet i 2010 ut av bystyret i Mandal, etter å ha vært folkevalgt siden 1999, og flytta til Kristiansand. Selv om jeg på tro, ære og sviktende ryggrad lovet at jeg ikke skulle stille til valg i min nye hjemkommune, så ble jeg igjen folkevalgt etter lokalvalget 2011. Takk til folket som ikke aksepterte min avgjørelse! Nå er jeg bystyremedlem i Kristiansand, nestleder i oppvekststyret og klar for fire nye og krevende år.

Denne bloggen er tidvis en blogg og tidvis kun et arkiv for det jeg måtte spy ut av meg i leserbrevspalter og lignende. Akkurat nå – stort sett det siste.

Leter etter en mann som er så dum at han vil sette barn på meg, og trenger ny jobb når ingen lenger vil betale meg for å forske. Tilbud kan med fordel dekke begge behov. Frem til da finner du meg på Facebook, sammen med mine rundt 1974 nærmeste venner.

Lurer du virkelig på noe mer? Prøv eva@venstre.no eller 90 53 44 52. Eventuelt kan du  invitere meg på en kaffe. Det er mulig jeg spanderer.

7 responses to “Hvem er jeg?

 1. Gratulerer med morgendagen!

 2. Eva Kvelland

  Takk, Lars! Ei god helg til deg også!

 3. Syns nå Alf Helges sangstemme er ganske ikke-sviktende, jeg, da…;-)

 4. Eva Kvelland

  He, he… Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke helt kan huske kvaliteten på stemmebåndet :)

 5. Tilbaketråkk: Pancake day | Anne bor i London

 6. Terje Torgersen

  Jeg er dum nok!

 7. Terje Torgersen

  Toy-Box:Earth,Wind,Water and Fire!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s