Biblioteket skal være gratis

Det startet som Anders Langes parti til sterk nedsettelse av skatter, avgifter og offentlige inngrep. Det endte med et forslag om årsavgift på bibliotekbruk. Biblioteket er en av våre aller viktigste kultur- og kunnskapsinstitusjoner. Det er åpent for alle, tilgjengelig for alle og gratis for alle. Mange biblioteker trenger oppgradering og utvikling, men det er like fullt et av de få offentlige tilbudene som helt og fullt er gratis for absolutt alle. Nå vil Oslo Frp avgiftsbelegge bruken av bibliotekene. Begrunnelsen er at folk har råd til det. Jeg mener de overser og gjør narr av hele grunnlaget for at en slik avgift ikke finnes i dag. Det er mye jeg vil sloss med nebb og klør for, og bibliotekene er blant de viktigste kampene. Bibliotekene er en av demokratiets viktigste kunnskapsformidlere. Og kunnskap er viktigere enn det aller meste.

Christian Tybring-Gjedde og Frp ønsker seg et dårligere bibliotektilbud. Jeg ønsker meg et bedre bibliotektilbud. Bibliotekene må være velutstyrte, teknologisk oppdaterte og ha kvalifisert personale. De må ha lange åpningstider – kanskje også på søndager! De må få anledning til å spille den viktige rollen de har i forhold til kunnskapsspredning, integrering, kultur og utdanning. Bibliotekene er en av våre viktigste institusjoner. Det skal ikke koste penger å låne Hamsuns samlede verker eller en bok om hagebruk.

Reklamer

2 kommentarer

Filed under Demokrati, Skole og utdanning

2 responses to “Biblioteket skal være gratis

  1. Hadde det bare vært så vel… at det hadde «endt med et forslag», mener jeg.

  2. Are

    Dette er jo helt i tråd med trusselvurderingen FrP har i forhold til høyere utdanning. Desto flere år høyere utdanning, desto lavere andel FrP-velgere.

    Dersom folk driver og renner ned dørene på biblioteket, vil de neppe stemme FrP. Så dette må avgiftsbelegges for å hindre velgerflukt fra FrP.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s