Popularitetskonkurranse?

Skeive Sørlandsdager gikk nettopp av stabelen. Det var ikke så mye jeg fikk med meg, men de som trakterte bygatene den uken fikk sikkert se både moro og alvor. Det pleier å være det! Når homser, lesber og det som måtte favnes av «skeivhet» på Sørlandet trommer sammen til sine dager – i ei hel uke. Jeg skal vel ikke si høyt at kvinnekampen nesten er over, men det er jammen ikke den viktigste kampen lenger. BH-brenning er ut. Men er homokamp inn? Absolutt ikke, og derfor er det viktig med slike markeringer. Kanskje spesielt på Sørlandet? Kanskje spesielt i den landsdelen der vi presterte å fullpakke en håndfull busser på vei til Østlandet for å protestere mot en knekk i livsidyllen vår; homofilt ekteskap.

Men når ble dette en politisk popularitetskonkurranse? I dag faktisk. Eller for noen dager siden. Forrige lørdag var politikerne og partiene invitert inn på den skeive arenaen. For å stå på stand, gå i parade og for noen, for å holde appell. I Børsparken. Kanskje ikke det mest trafikkerte stedet i byen? Likevel – det var her det skulle skje. Jeg hadde selv ikke anledning til å delta på noe den dagen, men jeg var innom i Børsparken, og fikk med meg – absolutt ingenting? Ingenting annet enn at Venstre stod på stand. Senere hadde visstnok et par sosialister møtt opp for å stille seg bak et av de velplasserte bordene. Så kom Mette Gundersen (Ap) og Peter Gitmark (H). Ryktene sier at de holdt en appell. Ryktene sier at den var relativt innholdsløs. Men hva vet vel jeg. Så gikk de i parade – Gundersen og Gitmark. Det hadde avisen fått med seg. I en minileder skryter Fædrelandsvennen nemlig uhemmet av de to politikerne som er så flinke at de stiller opp for en så viktig sak. Og i dagens Fædrelandsvennen følger Alf Holmelid opp med et minileserinnlegg, der han minner befolkningen på at også han var tilstede i paraden. Og siden dette åpenbart er en popularitetskonkurranse, så er det vel på sin plass at jeg minner om at det var også Venstre – både på stand og i paraden (i motsetning til de fleste andre partiene).

Men hva er egentlig dette? For det første så er det absolutt viktige markeringer, en viktig kamp for aksept av mangfold og viktige arenaer for å vise at det også politisk er flere saker å vinne/tape når det gjelder homofiles rettigheter. Men det er noen ting jeg lurer på. Jeg blir litt pinlig berørt når Fædrelandsvennen på lederplass fremstiller det nærmest som en sensasjon og i alle fall som en bragd, at to relativt unge politikere stiller opp i en homoparade. Hva er det som er så sensasjonelt med det lenger? Hvorfor gjør vi sånn? Fremstiller det som en heltedåd når noen offentlig viser støtte til en gruppes kamp for aksept og rettigheter. Er det kombinasjonen homokamp og Sørlandet som er så spesiell? I Oslo er det ingen bragd at politikerne går i parade. Der var det nyhetsverdi i at paraden i år skulle gå gjennom Grønland…

Det er viktig at Gundersen og Gitmark var der – og at Alf Holmelid og leder av Kristiansand Venstre, Solveig Nilsen, var der. Det er et viktig arrangement, som fortjener at politikerne stiller. Men er det egentlig så modig? Ingen ville heist flagget dersom de samme personene gikk i tog for likelønn. Når kommer vi der også for homokampen? Når slutter popularitetskonkurransen, og hva er premien?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Sørlandet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s