Feige, feige Høyre

Øyeblikket alle venter på. Noen med glede og noen med gru. Kanskje flest med gru. Men det hjelper så lite når flertallet likevel velger å stå giv akt for utfallet av øyeblikket. Øyeblikket da Erna Solberg går på talerstolen på Høyres landsmøte, og gir salen klar beskjed om at de kommer ikke til å si nei til Datalagringsdirektivet (DLD) i dag. Eller ja, for den saks skyld. Jeg tror motstanderne i Høyre (og de er det mange av) har kjempet så godt de kan. Jeg tror Unge Høyre, Heidi Nordby Lunde og Torbjørn Røe Isaksen har gjort det de kan for at partiet skal våge å ta et klart standpunkt mot DLD. De klarte det ikke, og partiet endte om med et feigt og platt: Vi-vil-ikke-mene-noe-ennå. Hvorfor? Fordi-vi-vil-høre-på-partiorganisasjonen-først.

Ja, det er viktig å høre på partiorganisasjonen. Medlemmene skal høres, lokallagene skal høres, fylkeslagene skal høres og mange andre vil si sitt før det fattes et vedtak. Fair enough! Men hvorfor har ikke Høyre gjort det før. I Venstre har vi diskutert dette i mange år allerede. Selv regjeringen har brukt lang tid på saken og sendt den på høring for lenge siden. Nå pluselig skal Høyre gjøre det samme. Sende direktivet ut på høring i organisasjonen, med høringsfrist over sommeren. Selv partiets høyeste organ, landsmøtet, får ikke «lov» til å si ja eller nei. Landsmøtet må si: Vent, vi våger ikke nå.

Når selv tydelige motstandere av Datalagringsdirektivet velger å stemme for en resolusjon som utsetter hele saken – som ikke lar landsmøtet si ja eller nei, da viser det et feigt parti, uten baller til å la det øverste organet i partiet behandle en så viktig sak. Jeg forstår godt at Unge Høyres Benjamin Grønvold er skuffet over partiet sitt, men hvordan kan fylkesleder i Vest-Agder Høyre, Ole Guttorm Ihme, og stortingsrepresentant Svein Harberg, stemme for resolusjonen – og samtidig være mot DLD?

Feigt! Skuffende! Trist! Overraskende?

Reklamer

1 kommentar

Filed under Partifloraen, Personvern

One response to “Feige, feige Høyre

 1. Ikke nok med datalagringsdirektivet. Såvidt jeg skjønte vil H nå også ha miljøvern ned på mer lokalt plan. Lokaldemokratiet skal virke! Det høres så fint ut, men det er dessverre altfor mange eksempler på at det ikke funker i praksis:
  – Motorisert ferdsel i utmark. Kautokeino kommune lever i sin egen verden, og ignorerer lovverket.
  – Utbygging i strandsonen. Her kunne en henvist til en rekke kommuner, men i det området jeg har dekket i padleguidene må jeg si at Kragerø fremstår som det verste eksempelet.
  – Verneområder/nasjonalparker. Her skal det også være kommunene som får mer å si.

  Alle disse områdene har nasjonal betydning, og da er det viktig med nasjonale retningslinjer. Vi har altfor små kommuner til en del slike saksområder kan avgjøres på kommunenivå.

  Dessverre tror jeg dette er et ormåde Erna og Siv vil komme sammen på i 2013… Det lover ikke bra…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s