Ett Agder: Følelser og tvil?

I dagens Fædrelandsvennen tårner ordførerne Torhild Brandsdal og Helge Sandåker opp som tvilens fyrvoktere i saken om ett Agder. Vennesla-ordfører Bransdal, en av sammenslåingens fremste våpendragere, begynner å tvile; tvile på om det faktisk blir noen sammenslåing av Agder-fylkene. Det er trist. Det er trist dersom hun har rett i at det mangler politisk vilje til å få til et felles fylke. Men det er like trist at de to ordførerne nå sår tvil om mulighetene for ett Agder. Igjen!

«Men det handler om følelser og det går ikke an å gifte seg uten at begge partene er enige«, sier Sandåker. «Nei, du kan ikke argumentere mot følelser«, repliserer Vennesla-ordføreren. De har rett i det. Det er ikke lett å argumentere rasjonelt når følelser og påståtte kulturelle forskjeller dominerer debatten. Men vi som er politikere og dere som er ordførere, har et fordømt ansvar for å diskutere det som skal diskuteres, vekte det som skal vektes og bruke rasjonelle argumenter. I denne saken handler det om effektivitet, demokrati og landsdelens styrke. Ikke om følelser – selv om det alltid er greit å ha noe å skylde på…

«Ikke flaut, men litt trist«, sier Brandsdal. Jo, det er flaut når vi på Sørlandet ikke kan klare å bli enige om å slå sammen de to fylkene – eller ikke. Når vi krangler herfra og til månen om kontorstolenes fysiske plassering på øst- eller vestsida av dagens fylkesgrense. Jeg blir flau når jeg ser hva slags nivå denne debatten til tider legger seg på, men jeg blir også trist over å se en landsdel som oppfører seg som bortskjemte drittunger. Den som taper stolleken skyter ut underleppa og furter litt i avisen.

De to ordførerne fra Vennesla og Marnardal tror det mangler politisk vilje. Som ordførere og ihuga tilhengere av en sammenslåing, må dere vise vilje sammen med resten av det politiske miljøet på Sørlandet, ikke så tvil og ikke skyve sørlendingenes følelsesliv foran dere. Er det kun Arne Thomassen og Hans Antonsen som står igjen som ukuelige optimister?

Shake it off!

Legg igjen en kommentar

Filed under Ett Agder, Sørlandet, Valg 2011

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s