Bompengeprinsippet

Det er ikke nødvendigvis en overraskelse, men jeg forstår det rett og slett ikke. Forstår ikke hvordan motstanden mot bompengefinansiering kan være så altoppslukende for et parti på Frp’s størrelse; et parti med ambisjoner om å lufte ut i regjeringskontorene og innta glanskontoret i høyblokka. Partiets landsmøte i helga beviste nok en gang at debatten om bompenger overskygger all leting etter løsninger på de virkelige utfordringene. Jo visst er Jensens disipler opptatt av innvandring og integrering (?), eldre og syke, lokalsykehus, innholdet på side 76 i en skolebok og fire-felts motorveg herfra og til månen. Men, de plasserer bompengemotstanden som like viktig; faktisk som et prinsipp i partiets liberalistiske vugge.

Og det er der jeg mister forståelsen for hva denne saken handler om for Frp. Nå er de nemlig ikke bare mot bompengefinansiering (noe de er i sin fulle rett til å være). De er faktisk prinsipielt mot bompenger. Siv Jensen uttaler til NTB at «–Vi har tydeliggjort vår politikk. Den bygger på en prinsipiell motstand. (…)«. Det er der jeg faller av. Et prinsipp er for meg noe grunnleggende ideologisk; gjerne basert på et sett av verdier. Hva slags verdier er det som manifesterer seg når Frp bygger sitt bompengestandpunkt på en prinsipiell motstand?

Jeg vil helst like å tro at det er lefling med ord som gjør at denne saken virker så viktig for Siv Jensen og Bård Hoksrud, men forsøket på å kappe hånden av Os-ordfører Terje Søviknes, gjør at jeg faktisk må innse at motstanden mot bompenger virkelig er en av partiets aller viktigste saker. Sådan en prinsipiell en.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Samferdsel, Valg 2011

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s