Masteroppgaven: «Bridge over troubled water»

Den 1. desember 2009 leverte jeg endelig min masteroppgave i Offentlig politikk og ledelse ved Universitetet i Agder. Den var en studie av forholdet mellom folkeaksjoner og politiske prosesser på lokalt styringsnivå, med et case fra Mandal kommune. Når jeg en dag får tid, så skal jeg skrive en bloggpost om resultatene, men foreløpig kan du laste den ned her om du er spesielt interessert :-)

Masteroppgave Eva Kvelland

1 kommentar

Filed under Mandal

One response to “Masteroppgaven: «Bridge over troubled water»

 1. AtlierKari

  Interessant lesning!

  Kjente igjen både min rolle som lokalpolitiker og som aksjonist i flere sammenhenger. Men det kunne vært interessant å få vudert et case hvor aksjonistene som var først og mest høyrøstede på banen aksjonerte FOR noe. Har erfaringer som skulle tilsi at det er lettere å sette politisk dagsorden og over tid påvirke til at tiltaket blir gjennomført.

  Ellers er det svært betnkelig at en i større nasjonale tiltak konsekvensutreder for millioner. Analysene kan vise betydelige negative konsekvenser uten at dette får nevneverdig betydning for gjennomføringen av et utbyggingstiltak.

  Det blir sagt av regionale og nasjonale byråkrater og politikere at dette og hint er konsekventutredet, og så slår en seg til ro med det, uten å at en lar være å gjennomføre tiltak eller gjennomfører dette på en helt annen måte en tiltenkt. Det at en sak er konsekvensutredet, blir som oftest et pliktløp og et alibi for gjennomforing av et tiltak.

  Spent på hvordan prossessen rundt oljeutbygging i nord vil bli etterhvert som saken aktualliseres.

  Lykke til videre i ditt arbeide! Hilsen Kari

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s