Ulykkelig ekteskap

Et forhold handler om tillitt, ærlighet og troskap. Det handler om å dele sine innerste tanker og om en god balanse mellom det å gi og ta. Idealtypisk ikke ulikt arbeidsformen i en flertallsregjering. Venstre har i flere runder vært en del av en regjering med flere parter, og er vant til å måtte kompromisse for å finne de beste løsningene. Vi er vant til å tape og vinne, og vi er vant til å måtte gi og ta. Så lenge balansen mellom komponentene er god – selger man heller ikke den politiske og ideologiske sjelen. Dagens flerpartiregjering håndterer ikke denne balansen og ser fra utsiden ut som et særdeles ulykkelig kjærlighetsforhold.

Skal et forhold fungere må man samtidig som å være en enhet, klare å være enkeltindivider. Dagens regjering håndterer første del dårlig. Venstres nestleder, Trine Skei Grande, sa i sin tale til Venstres Landsstyre i dag at flertallsregjeringen ikke lenger er opptatt av å ha flertall, men å ha flertall innad i regjeringa. Et flertall av Arbeiderpartiet. Et flertall som SV åpenbart ikke er en del av, men en tilskuer til. Arbeiderpartiet har en tydelig plan for fremtiden til det proformaekteskapet de nå er en del av. De planlegger og rydder vei for en fremtid som singel. Biodieselsaken og innsettelsen av en visestatsminister uten portefølje er eksempler på hvordan det nå legges til rette for en skilsmisse der Jens sitter igjen med hele boet.

Når vi ser på det som kommer ut av forholdet mellom Arbeiderpartiet og SV nå, er det ingen grunn til å tro at Kristin Halvorsen har en dominant plass i ektesenga. SV bør bruke valget i 2011 til å vurdere om livet som singel og i opposisjon, er lykkeligere enn livet som underdanig part i et ekteskap der ingen setter pris på deg.

Karl Eirik Schjøtt-Pedersen som ekteskapsrådgiver har jeg ingen tro på.

Legg igjen en kommentar

Filed under Partifloraen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s