Det er på mandag det gjelder!

valg09

Førstkommende mandag er ingen hvilken som helst mandag. Mandag er avvikling av Stortingsvalget 2009 og starten på fire år som landets øverste folkevalgte forsamling for 169 kvinner og menn fra hele den politisk skalaen. Rødt, blått, grønt, gult og grønt har flekket tenner, stekt vafler, blåst ballonger og trosset vær og vind for å fylle postkassene med retorikk og valgflesk i lange tider. I dag er det fredag. Mandag er det valg. Det vil si at vi politikere har et par dager igjen til å overtale nettopp deg om at våre respektive partier er det rette for akkurat ditt liv og dine ønsker. Jeg har sendt fra meg mine siste leserinnlegg, fått trynet på trykk i dagens Fædrelandsvennen og sendt ut mine siste (?) forsøk på å overbevise mine «venner» på Twitter og Facebook om at Venstre, – det er partiet for deg! Nå gjenstår bare tynnslitte nerver og en deilig porsjon med adrenalin. I kveld er det partilederdebatt på NRK. I morgen er det partilederdebatt på TV2. Søndag morgen er det på mange måter over, og mandag kveld blir det i grove trekk avgjort. 

Mange vet ennå ikke hva de skal stemme. Det er forståelig, og jeg må si at det er en lettelse å være overbevist og klar for å gå til valgurnene på mandag. Det er viktig at alle bruker stemmeretten. Det er viktig at vi bruker den ene anledningen vi har hvert fjerde år til å påvirke sammensetningen av den øverste folkevalgte forsamlingen i Norge. Stem på det partiet du er mest enig med. For meg er det enkelt! Ta en kikk på Venstre, og se om det blir enklere også for deg:

1) Ekspertene kan være uenige om det er SV eller Venstre som er best på miljø. De kan diskutere om det er Venstre eller Høyre som har best politikk for bedrifter og satsing på kunnskap. Men ingen er i tvil om at det bare er Venstre som er skikkelig god på begge deler.  Begge deler er akkurat det Norge trenger: Miljøet kan ikke reddes uten grønne, nyskapende bedrifter.  Og bedriftene må før eller senere tilpasse seg klimautfordringene. Bedrifter som gjør det før, kommer til å skape verdier som trygger velferden. 

2) Venstre vil ha et regjeringsskifte og en ny H/KrF/V-regjering. Venstre tar Fremskrittspartiets politikk på alvor. Avstanden mellom Venstre og Frp er altfor stor til at vi kan sitte i samme regjering. 

3) Stem på det partiet du er mest enig med! Venstre er i sentrum av politikken og leverer resultater uansett om vi kommer i regjering eller lager løsninger på Stortinget. Våre viktigste saker er miljø, kunnskap og velferdsreform.

Sjekk http://www.venstre.no for mer informasjon om hvorfor du skal vurdere Venstre på mandag!

Godt valg!

Legg igjen en kommentar

Filed under Valg 2009

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s