Vil Æsæl fjerne asylretten?

Outside

(bilde: http://www.fn.no)

Æsæl Manouchehri Sollie, en av Fædrelandsvennens faste valgbloggere, skriver i sitt første blogginnlegg at det å løse noen av verdensproblemene fører med seg nye problemer til Norge. I første halvår av 2009 er det registrert 8100 asylsøkere til Norge. I følge Sollie er det for mye, for vanskelig og et problem. Ja, det er et problem at så mange mennesker har behov for å søke asyl. Og ja, det er vanskelig og fører med seg en del problemer og utfordringer. Vi har likevel ikke noe annet valg enn å ta de utfordringene. At asylstrømmen til Norge påvirker det norske samfunnet er det ingen tvil om – på godt og vondt. Det å søke asyl er like fullt en menneskerett som vi er forpliktet til å respektere og håndtere. Vår jobb er å bidra til best mulig integrering for de som får bli, og raskest mulig behandling og utsendelse for de som må reise. Sollie fremstiller det i sitt innlegg som om småproblemer i Norge er grunn nok til å ikke bidra til å løse verdensproblemene. Det er for enkelt å si at trangere grenser inn i Norge er løsningen for vår egen bakgård. Det er ikke løsningen for utfordringene i global sammenheng. Vi skal ikke opptre som nyttige idioter for lykkejegere og kriminelle. Men vi skal opptre som en humanitær havn for de som trenger det.

Asylpolitikk handler ikke bare om hvem som skal ta problemene. Det handler også om hvem som har ansvar for problemene. Der har vi et like fordømt stort ansvar som resten av verden. Jeg tror ikke det er noen som er uenig i at asylsøkere skal følge norsk lov, lære seg norsk og søke å skaffe seg arbeid. Men fra det og til å stenge grensene er det langt.

Jeg kan godt tenke meg å spørre Æsæl hvordan hun har tenkt å «stoppe asylsøkingen», som hun selv skriver? Skal ikke Norge fortsatt være forpliktet til den menneskeretten det er å søke asyl i et annet land? Jeg tolker deg sikkert urettferdig langt i en retning, men denne debatten krever at vi holder tunga rett i munnen – og ikke minst i rett munn. Det krever også at vi ikke blander flyktninger og grunnløse asylsøkere i en og samme suppe. La oss heller diskutere hvordan vi kan få en best mulig integrering og en raskest og best mulig behandling av asylsøknader.

3 kommentarer

Filed under Diverse

3 responses to “Vil Æsæl fjerne asylretten?

 1. JILL WHITE FANEBUST

  Steng alle grenser for asylsøkere .Dem som allerede er i Norge
  bør sendes ut fra Norge i løpet av 14 dager.

  JILL

 2. Lillegutt

  «Men vi skal opptre som en humanitær havn for de som trenger det.»

  Hvor mange havner under denne kategorien? Noen 100 millioner?

  Når synes du det er nok?

  Så forresten på Tv i dag på hun gamle damen som ble slått ned av en av våre nye landsmenn.Hun var 91 år gammel.Ikke et ord fra multikultur forkjemperne.Et nødvendig offer på veien til det multikulturelle paradis?

  Jævla feiginger.

 3. Haagenrud

  Selvfølgelig er Norge forpliktet til å ta i mot asylsøkerne. Der om hersker ingen tvil og det skal et veldig spesielt valgresultat til før Stortinget mener noe annet.

  Det som trengs er rask saksbehandling for å skille legitime fra illegitime asylsøkere, rask hjemsendelse av dem som skal ut og midlertidig oppholds- og arbeidstillatelse for de såkalt «ureturnerbare».

  Vi trenger et system uten «sprekker» hvor ingen blir gående uten reelle muligheter. Ideelt sett burde en person få midlertidig oppholds- og arbeidstillatelse uavhengig av resultatet på søknaden, inntil dagen hvor de faktisk forlater landet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s