En uskikkelig debatt

rasisme_27977d
(bilde: Istock)

Jeg må innrømme at jeg aldri slutter å bli overrasket over nivået på innvandrings- og integreringsdebatten i Norge. Senest i dag. På Fædrelandsvennens nettsider kunne vi lese at dobbelt så mange fikk innvilget asyl første halvvår i år, sammenlignet med samme periode i fjor. En kort og grei nyhetssak hentet fra en NTB-melding. Ingen har fått uttalt seg om noe som helst i artikkelen, og journalisten har ikke vektet opplysningene som verken noe positivt eller negativt. Kort og godt er saken et par linjer med statistikk!

Men, – for noen så er det likevel en gylden anledning til å presse litt verbalrasisme ut av sitronen. Følgende sitater er hentet fra kommentarfeltet under artikkelen:
«… eneste de gjør i norge er å skape faenskap og gir ingen interesse for å prøve å passe litt inn i landet. Når de kommer inn, så krever og krever de at landet skal bygges etter deres behov«. (av Julli jall)
–  «… prikksystemet skulle ikke vært i trafikken,men på utlendinger 1 eller 2 prikker så er det bare og pælme/dope dem ned og skippe de ut av landet.Er så lei av at alt blir tilrettelagt for disse potensielle gangsterne i forhold til at våre egne landsmenn blir forsømt!!!!!!Hvorfor klarer vi ikke å ha en like skikkelig debatt om innvandring og integrering som vi har på miljø, skole, eldre osv?». (av byggmester bob)

Jeg skal ikke kommentere disse sitatene, bortsett fra å spørre: Hvorfor snakker vi på denne måten om andre mennesker, uten å kjenne de? Uten å vite hvem de er? 

Hvorfor er invandrings- og integreringsdebatten den eneste vi ikke klarer å debattere på en skikkelig og verdig måte i Norge? Hvorfor er vi redelige når vi snakker om skole, eldre, miljø og barnehager, mens vi oppfører oss som bortskjemte drittunger når invandring- og integreringssakene legges på bordet?

Jeg tror det er en viktig debatt å ta. Ikke minst fordi det handler om måten vi snakker om andre mennesker på. Medmennesker.

Reklamer

2 kommentarer

Filed under Diverse

2 responses to “En uskikkelig debatt

  1. Word. Godt å lese et slikt innlegg. Vi har et stort ansvar.

  2. Grunnen til at det snakkes slik er at folk rett og slett ikke gidder å ta seg bryet med å snakke ordentlig.

    Fordi det er så mye lettere å slenge dritt om noe vi ikke er 100% sikre på og om mennesker vi ikke kjenner enn å ta seg bryet om å undersøke selv, få mer kjennskap til situasjoner og mennesker.

    Tid er penger sies det…. Da anser folk det som bortkastet tid å komme til kjernen…

    Mennesker kalles ikke mennesker lenger, nå er vi delt opp i kriminelle, utlendinger, terrorister osv…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s