Jeg gir deg en god grunn!

basseng

Bildet over har jeg tyvlånt (herved kreditert) av VG-nett. Det tomme svømmebassenget med litt triste og påkledde barn, er kanskje det største symbolet for regjeringens uopfylte løfter. I tillegg kan vi fylle (!) på med vingeklipping av forskningsinnsatsen, svik mot private undervisningsmuligheter og knefall for personvernet. Listen er sikkert uendelig, iallfall i følge VG.

Jeg tror ikke det er noe problem å lage slike lister for all verdens regjeringer, kommunstyrer, partier etc. Denne regjeringen er ikke noe unntak i så måte. For meg har den likevel skuffet ekstra mye på to ekstremt viktige områder: forskning og miljø. Det å stadig bruke forskningsinnsatsen som en salderingspost og aldri rette opp i hvilkeskjæret, er både trist og lite fremtidsoptimistisk. Likevel er det det andre viktige området som gjør at jeg ikke er i tvil om at høstens valg ikke er et sekund for tidlig for et skifte.

De 88 grunnene til VG kunne sikkert vært 72 grunner, 149 grunner, 7 grunner eller 13 grunner. Alt etter hvor mye en ønsker å grave frem (jo mer – jo bedre). Jeg for min del har bare en enkel grunn til at vi må skifte regjering etter 14. september 2009: Vi trenger en regjering som ikke totalt svikter miljøet (les: SV`s enorme kapasitet til å svelge alle de kamelene de blir tilbudt av Ap og LO).

Det er det jeg ønsker meg mest i hele verden, og jeg tror kanskje det er det SV ønsker seg også…

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Klima og miljø, Valg 2009

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s